Gisteren zo een beetje een Oscarthema-avond gehouden: eerst naar ‘The King’s Speech’ geweest (Mooi! Je zou voor minder vurig supporteren dat Colin Firth zijn eerste beeldje in ontvangst zou mogen nemen), een cafétussenstopke gedaan om dan thuis om 2u30 (!) voor de digitale tv de filmhoogmis van het jaar te bekijken. Vlak voor de belangrijkste awards heeft de slaap de strijd helaas gewonnen.

De (voorspelbare, maar daarom niet minder verdiende) winnaars zijn bekend, maar mijn slaperige ogen waren natuurlijk (macht der gewoonte) vooral op zoek naar Oscarwaardige jurken.

De winnaars:

Natalie Portman in Rodarte (voorspelbare keuze aangezien zij ook de kostuums voor ‘Black Swan’ ontworpen hadden): het dieppaars stond haar beeldig en de jurk maakte haar zwangerschap des te mooier.
Michelle Williams in Chanel: Zelf zou ik iets gelijkaardigs nooit zelf aantrekken, maar het stond Michelle bééldig! Sober, maar toch glam. Met glans geslaagd.
Mila Kunis in Elie Saab: heel luchtige en elegante jurk. Bij haar presentatie kon ik het wel niet laten om constant naar haar borsten te staren door die kantstukjes, maar tòch had die jurk iets!

De uh-oh-help dames:

Jennifer Lawrence in Calvin Klein: ik kon alleen maar denken: Baywatch goes Oscars.
Helena Bonham Carter in een creatie van ‘Alice in Wonderland’ kostuumontwerpster Colleen Atwood: uhm, leuk tasje?
Jennifer Hudson in Versace: stugge stof en iets te veel boobs.

Voor de rest:
Opvallend veel jurken zonder decolleté met de stof braafjes tot aan de nek (Amy Adams, Michelle Williams, Scarlett Johansson, Cate Blanchett, Florence Welch).
En: als we Scarlett Johansson mogen geloven dan is haar kammen zoooo 2010.