Hey, ik ben Ellen Loncke, het gezicht achter Lemon Lizzie. Ik ben een Belgische illustrator die moeilijk kan kiezen tussen schattige en vrouwelijke ontwerpen, dus creëer ik ze gewoon allebei! Mijn illustraties zijn eigenzinnig, fun en luchtig. Ik houd ervan om een bepaalde vibe of gevoel op papier vast te leggen en heb hierbij een voorliefde voor strakke belijning. Alles begint bij mijn vaste gereedschappen potlood en papier, de rest volgt mijn hersenkronkels. Inkleuren doe ik voornamelijk digitaal.

Als kind wou ik van tekenen mijn beroep maken. Tekenfilms vormden mijn grootste inspiratie. Ik koos boeken op basis van hun mooie kaft en graphic novels inspireerden me om zelf aan massa’s uiteindelijk onafgewerkte strips te beginnen. Maar naarmate ik ouder werd, sloop er twijfel in mijn tekenambities: ik deed het goed op school, een universiteitsdiploma bood misschien meer zekerheid? Tekenen kon altijd later nog, nietwaar?

Na dat universiteitsdiploma en verschillende jobomzwervingen bleef de creatieve microbe hardnekkig knagen en toen ik een leuke parttime job kon starten als onthaalmedewerker in een stadhuis, durfde ik de stap te zetten om als illustrator in bijberoep te beginnen. Zo heb ik toch die kinderdroom terug kunnen waarmaken, ook al heb ik geen fancy kunstdiploma op zak en ben ik tien jaar later dan de gemiddelde illustrator begonnen. Soit, ik teken én ik krijg centjes ervoor, hoe sjiek is dat?!

Dat illustreren doe ik vanuit mijn huis in Wevelgem, waar ik met mijn vriend Bjorn en kat Slowmo woon. Ik houd naast tekenen ook van films, muziek, lezen, tooghangen, musea bezoeken en citytrippen. Oh, en van festivals. Laat me niet kiezen tussen katten en honden, ik praat tegen allebei! Ik ben liefhebber van zowel vintage als kawaii design.

Heb je een tekening nodig voor een speciale gelegenheid, voor een tijdschriftartikel, een product of gewoon voor in je woonkamer? Dan help ik je graag verder van idee naar illustratie!


Ik was in september 2021 te gast in ‘Barack Frituur’, een podcast over en voor Wevelgemnaars. Via deze link kan je die beluisteren en me nog wat beter leren kennen. Vertrouwd zijn met een West-Vlaamse tongval is een pluspunt 😉