Tobias

Voor het geboortekaartje van de derde koter van Delphine en Maarten moest ik niet te zot gaan met kleur: zwart-wit lijnen met enkele zachte kleuraccenten vonden ze het mooist. Op basis van een vragenlijst bleek hun treurwilg in de tuin best bijzonder te zijn en centraal te staan in het bouwen aan hun toekomst, dus kreeg die een plaatsje op het geboortekaartje als achtergrond voor een openluchtfilm. Ervoor zie je het gezinnetje (toen waren ze nog met 4) de onthulling van de naam aanschouwen. Het geslacht wilden ze niet op voorhand weten, dus was Tobias voor iedereen een beetje een verrassing.

Vere

Oona en Tim vroegen voor het geboortekaartje van hun 2de dochtertje, Vere, een winters tafereeltje met bosdieren, huiskat Molly en grote zus Amber. Vere werd geboren temidden de coronacrisis, eind 2020, dus maakte ik nog een (k)raambezoektekening bij hen thuis aangezien bezoekers aanvankelijk niet binnen mochten uitgenodigd worden.

Emiel

Jonas en Laurence kwamen naar me toe met een duidelijk plan voor het geboortekaartje van hun zoontje Emiel. Ze wilden graag een ander gezinslid in de spotlight zetten op het kaartje: Juul, hun hangoorkonijn.

Norah

Voor Norahs geboortekaartje kozen Pascal en Saartje voor deze eenvoudige schattige poes. De vlieger verwijst naar het kapstoksymbooltje op school van grote broer Arthur. De zon erop verwijst naar de betekenis van Norahs naam: ‘licht’.

Amber

Oona en Tim wilden, geïnspireerd door een ander geboortekaartje, een opeenstapeling van voorwerpen in de hoogte met hun meisje ertussen. De items erbij mochten verwijzen naar hun hobby’s en zaken die hen typeren. Kat Molly kreeg bovenop het kastje ook haar eigen ondeugende plekje.