Van 6 tot en met 17 oktober wordt Gent terug het walhalla voor de filmliefhebber, want dan is het filmfestival back in town. Heel wat woohoows en yessen voor de tentoonstelling ‘Anime! High Art – Pop Culture’ in het Caermersklooster (tot 10 januari 2010, dus daar heb je nog even tijd voor) en bijgevolg heel wat anime geprogrammeerd ook. Maar als er één film is waar ik al màànden naar zit uit te kijken (zo hard dat ik vrees dat ik bijna alleen maar teleurgesteld kan worden), dan is het wel ‘(500) Days of Summer’, het debuut van Marc Webb met Zooey – ik wil haar volledige garderobe – Deschanel en Joseph Gordon-Levitt (uhm, ‘3d Rock from the Sun’, iemand?). Charmant, postmodern en onbeantwoorde liefde zijn genoeg kernwoorden om mij naar de filmzaal te lokken, maar voor de mensen die hierdoor nog niet overtuigd raken: een voorsmaakje: