Aaaah, ik ben terug. Modem werd vakkundig gereanimeerd en het huis ligt er nog ongeveer hetzelfde bij als voorheen, tsja, elk zijn sterke punten zeker?

Maar bon, zoals beloofd: enkele adresjes die ik vorige week in de hoofdstad van de West-Vlaanders ontdekt heb: Brugge, het museum dat nooit sluit. Tussen de toeristen laverend met de fiets viel ik van de ene verbazing en superlieve zaakvoerder tegen de andere. Dus als jullie naar deze zwanenstad afzakken, vergeet dan zeker deze adresjes niet:

Voor de 2 eerste adresjes mag je niet al te snel door de Wollestraat razen, of je vliegt ze gewoon voorbij. Gelukkig was ik aan het slenteren slash telefoneren toen ik het bord zag dat me via een door Bue versierde trap naar een eerste etage leidde waar ik Rabarber en Slam vond.

Rabarber is een espresso- en sapjesbar slash gallerij waar ik een heerlijk supervers (de ananas werd voor mijn ogen ontleed) sapje mocht nuttigen. Op relaxte muzikale tonen kan je de street art aan de muren bewonderen of bij mooi weer wat loungen op het wondermooie terras. Via dit terras staat Rabarber trouwens in verbinding met Slam, een zuster- of liever broerwinkel die eraan verbonden is, (helaas) exclusief voor de guys. Street fashion, sneakers, caps, je vindt het er allemaal, maar dan de klassevolle variant.

http://www.slamshop.be


Als je zoals ik de indruk hebt dat er een ware babyboom aan de gang is in je vriendenkring, dan is Lunabloom een adresje dat goud én leuke cadeautjes waard is! Deze conceptstore for happy kids en ongetwijfeld ook happy ouders heeft een superlieve zaakvoerster en zit stampvol veel te schattige, leuke kinderspulletjes. Maar je kan er gerust ook binnenwandelen voor een leuk cadeautje voor jezelf. Ik wandelde in elk geval buiten met een gigaLunabloomzak.

http://www.lunabloom.be

Dringend een cadeau nodig en nergens iets te vinden? Dan kan je altijd Plan B inschakelen. Deze winkel is ietsje meer designgericht, maar blijft wonderwel betaalbaar. Alles draait er om originele ideeën en leuke gadgets. Op de eerste verdieping kan je ook terecht voor zeefdrukken, affiches en tentoonstellingen van jong kunsttalent.

http://www.hetplanb.com

Op weg naar Quartier Bricolé passeerde ik telkens Ophelia’s Petit Four, een schattig bakkerijtje in de Predikherenstraat en toen ik op hun bord ‘cupcakes’ zag vermeld staan, was ik er natuurlijk met geen stokken weg te slaan. Boerenbrood, croissants, hartige tussendoortjes, bionjammies en natuurlijk mmmm cupcakes en muffins, heerlijk! Als je geluk hebt kan je aanschuiven aan het ene tafeltje dat voorzien is in dit mooie kleine zaakje.

http://www.ophelias-petit-four.be