Deze week vonden we zowaar 20 eieren op onze stoep, not kidding, geheel intact, in eierdozen, door een nobele onbekende aan onze deur afgezet. Buurman wist van niks, familie wist van niks, was dit boeltje wel te vertrouwen?

Na een geslaagde quichetest die uitwees dat de dingen nog eetbaar waren, besloot ik gisteren het er nog eens op te wagen om muffins te bakken. Met de wetenschap dat vorige pogingen uitdraaiden op ‘lekker zolang je er niet naar kijkt’, waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Een half uur chocolade raspen en een keukenveldslag later stond ik enthousiast op en neer te springen voor mijn ovenvenstertje.
Ein-de-lijk, het is me gelukt! Prachtexemplaren die superlekker smaakten. Zou ik dan eindelijk de weg richting bakprinses gevonden hebben? Maar één manier om dat te testen. En ik heb nog wat eieren over…