Van al het wandelen, bezoeken en shoppen (waarover later uiteraard meer) krijg je wel eens honger. In New York heb je gelukkig keuze genoeg! De clichés kloppen: de small soda’s hebben de normale formaten die wij hier kennen en de pizza sliceszijn huge. Maar bio en organisch is er ook alom tegenwoordig. Je moet al goed je best doen om niet op één of ander biomarktje te stoten!
De beste eetketen die wij bezocht hebben, hadden over het algemeen niet echt een aantrekkelijk interieur, maar een heerlijke kaart en een goede bediening. De laatste avond zijn we dan toch voor een restaurant met ‘hip interieur’ gegaan en wat bleek: snobby bediening en mager qua eten. Dus ga toch maar voor tips van locals, of deze tips die ik persoonlijk uitgetest heb:

De 3 toppers:

Angelica Kitchen (East Village)angelica2 via civileats.com

Laat je niet afschrikken door de neonverlichting (ze hebben in New York echt wel iets met kitscherige neonverlichting) en het niet al te aantrekkelijk interieur, want hier vind je een heerlijke organische veganistische cuisine. Gaat al sinds 1976 mee, dus dat zegt ook wel iets! Reservaties doen ze hier niet aan mee, gewoon binnengaan en eventueel even wachten (20 minuten aangekondigde wachttijd was hier minder dan 10 minuten). Wij kregen een superlekkere en goed gevulde hoofdschotel geserveerd. De specials hebben er ook leuke namen à la ‘The owls are not what they bean’ en ‘Twin leeks’. (foto: civileats.com)
http://angelicakitchen.com

Miss Maude’s Spoonbread Too (Harlem)DSCN0374DSCN0376

Iets totààl anders dan, dit adresje kregen we warm aanbevolen van vrienden en stond ook in ons reisgidsje: met recht en reden! Authentieke zuiderse soul food waarna je geen plaats meer over hebt voor een dessertje. En een fantastische soundtrack van soul en jazz op de achtergrond. Wij kwamen pas rond 15u binnen met een enorme honger en kozen voor de sample platter, waarop je alle specialiteiten op 1 bord kreeg: macaroni & cheese, barbecue kip, gefrituurde garnalen en – mijn favoriet op het bord – candied yams.
http://www.spoonbreadinc.com/miss_maudes.htm#

Shinobi Ramen (Bushwick)DSCN0570

Ramen is hot in New York, en dan hebben we het niet over de soort die aan een voorgevel hangt. Ramen is een soort Japanse noedelsoep en om de paar stappen kwam je wel een eettent tegen met ‘ramen’ in de naam. Vlakbij onze verblijfplaats besloten we dan maar eens Shinobi Ramen uit te proberen waar we een gigantische kom ramen kregen voorgeschoteld. Ikzelf ging voor safe en smakelijk met kip, vriendjelief koos voor de ribbetjesvariant en naar het schijnt was het vlees zo mals dat het al haast bij de eerste aanraking van de botten viel. Mmmm, krijg er alweer honger van.
<http://shinobinoodle.blogspot.be/