Hark van Noa is een organisatie met, van, voor en over groentjes. Ze zijn een gloednieuwe
vereniging die een stukje grond mag bewerken van de gemeente Wevelgem. Voor de meesten onder
hen is het ook de eerste ervaring met de moestuin.

Voor zo’n leuk initiatief wou ik wel een illustratie maken voor hun facebookpagina en een logootje ontwerpen (mijn allereerste ooit!). Zelf heb ik absoluut geen groene vingers, maar tekenen voor groene vingers, dat zag ik dan wel weer zitten. Dat mijn zus deel uitmaakt van Hark van Noa hielp uiteraard ook wel, mwoeha.

Toen de vraag kwam, waren er nog enkele namen in beraad (Hark de Triomphe, Ploegwerk, … waren ook in de running). Ik beloofde enkele ontwerpen te maken waaruit ze dan konden kiezen. Mijn allereerste idee kwam met de naam Hark van Noa en haalde het uiteindelijk ook: groentjes en fruit beklimmen een loopplank met tuiniergereedschap naar een ark (die eigenlijk een tuinierbak is). Voor het logo kozen ze voor een simpel logo met een hark.

Deze ontwerpen, een lijntekening van tuiniergereedschap met groenten en fruit en een voorstelling van 2 moestuinenthousiastelingen, haalden het niet. Het alternatieve logo, dat voor meerdere namen kon dienen met de krans van groenten en fruit, won het niet van het logo dat expliciet naar de hark verwees:

Tot mijn verbazing werden de ontwerpen die ik het ‘makkelijkste’ of simpelste vond, de uiteindelijke winnaars. Misschien wel omdat ze heel specifiek naar Hark van Noa verwezen en niet zomaar voor een andere samentuiniergroep konden dienen?

Maar enfin, blij dat ik ze heb kunnen helpen met mijn ontwerpen, want Hark van Noa start van nul, zonder startkapitaal of materiaal, ze kunnen dus alle steun gebruiken. Like dus maar snel die facebookpagina en ga ook massaal naar hun eerste initiatief om hun moestuinproject te financieren: een heuse spaghetti- en wijnavond!

https://www.facebook.com/HarkvanNoa