Schermafbeelding 2014-02-04 om 10.47.56ScanTekenen heb ik al altijd graag gedaan. Kleuren, dat was een ander paar mouwen. Binnen de lijntjes blijven was niet zo mijn ding in de kleuterklas. Bovendien was ik vaak bang dat de tekening verpest zou worden door de toevoeging van kleur, want vaak had ik die in mijn hoofd, maar kwam die er niet exact hetzelfde uit eenmaal ik aan het kleurkliederen ging.

Tegenwoordig bestaan daar oplossingen voor, zoals Illustrator bijvoorbeeld. Niet tevreden over het kleurtje? Dan verander je het gewoon in enkele kliks. Ik raak wel vaak gefrustreerd dat iets dat ik in een kwartier tijd op papier krijg uren vergt om over te tekenen in Illustrator. Beginnershandicap?
Ook merk ik dat het gebruik van Illustrator me vaak de neiging geeft om mijn tekeningen te vereenvoudigen. Wat niet noodzakelijk slecht is natuurlijk. Of toch? Voor deze kat besloot ik me eens te wagen aan de vergelijking inkleuren met Illustrator (eerste afbeelding) en inkleuren met potlood (tweede). Welk resultaat spreekt jullie het meeste aan?