Posy Simmonds ‘Tamara Drewe’ heb ik werkelijk verslonden. Wat een pracht van een boek! Ik gebruik liever de term boek, want het is wel een strip, maar tegelijk ook een roman met illustraties en zelfs een stukje roddelpers. Afijn, laagjes, kantjes en intriges genoeg aan dit sterk staaltje vertelkunst, een waar snoepje. ‘Tamara Drewe’ is gebaseerd op de 19de-eeuwse roman ‘Far from the madding crowd’ van Thomas Hardy en naar mijn smaak stukken beter (mijn excuses aan meneer Hardy) dan het oorspronkelijke verhaal. Denk de typische welke-minnaar-zal-ze-trouwen-vertelling van weleer, maar met een dikke saus paparazzi, gsm-foto’s, stoere rockers en naar inspiratie zoekende schrijvers erbovenop. En veel schapen.

Als ik je nieuwsgierig genoeg gemaakt heb om mijn review voor Cutting Edge over dit boek verder te lezen, dan kan je dat hier.