Dezer dagen is Kortrijk terug helemaal in de ban van interieur. Ons bezoekje aan de 23ste Interieur Biennale begon met een tochtje door de Xpo, waar we veel sneller dan gewoonlijk alle hallen doorlopen hebben. Twee jaar geleden had ik al de indruk dat er op veilig werd gespeeld en ook dit jaar kon ik mij niet van die indruk ontdoen.
Nieuw dit jaar was de link naar het centrum met een shuttle service die je naar Buda eiland bracht alwaar in de Budatoren, Budafabriek en alles tussenin op een iets kunstigere manier naar interieur en vooral naar de toekomst (3D-printers werden duidelijk gepusht als de next ‘big’ deal) werd gekeken, met jonge ontwerpers inbegrepen. Volgend weekend landt De Invasie nog eens op het Buda eiland, dus ga ik misschien nog een tweede keer gaan piepen, want – GROTE tip – het Budagedeelte is gratis, lieve mensen!

Wat me opgevallen is bij deze editie:

Op vlak van wandtegels mag alles wat creatiever met opvallende prints en vooral driedimensionale vormen. Ons bad is al jaren met 3D-tegels bekleed, dus toch even gniffelen dat we de trend al wat voor waren. De eerste en derde foto zijn van het Italiaanse Mutina en die tegels worden blijkbaar ook bij Inter-Ceram verdeeld. Tweede ben ik vergeten noteren waar ik dit gezien heb. Je mag het mij altijd laten weten!DSCN0960DSCN0965DSCN0962

 
Heel wat retro te zien op de beurs dit jaar. Niets nieuws onder de zon, maar op Interieur hebben we nog nooit zoveel jaren ’50 en ’60 invloeden gezien. Wel mét wat extra kleuraccenten. Misschien had dit ook te maken met de Déjà vu tentoonstelling, met een zicht op hoe ontwerpen elkaar beïnvloed hebben over de jaren en decennia heen, die door de hallen geweven was.

DSCN0963 Onecollection, House of Finn Juhl

DSCN0966Red Edition

DSCN0985DSCN0986The Hansen Family

Glazen stolpen om te presenteren: ongeveer 2 jaar geleden in Londen dit zien opduiken en nu hadden degoutant veel stands dit netjes overgenomen. Mooi, maar ondertussen écht wel niet origineel meer.DSCN0991

Een item dat ons écht gefascineerd deed stilstaan, was deze lamp, FRAGILE FUTURE III, een ontwerp van Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Let op de paardenbloemdetails!
DSCN0975

Dan nog een impressie van Interieur op Buda:

DSCN0994Uitzicht vanuit de Budatoren

DSCN1007Mooie tafel, maar niet praktisch. Oh, en kijk daar, nòg een glazen stolp!
DSCN1009 Even een interieurobjectje vlechten…

DSCN1010Budafabriek

DSCN1011Interieur Bistro 2012 door DesignMarketo: sfeervol en mooi, maar wat meer dinergasten hadden het nog wat levendiger gemaakt.

DSCN1014Grappige glazen Tipsy van Loris&Livia, maar 80€ voor 6 glazen is net iets above budget voor ons…