Gisteren op een oude liefde gestoten, een tv-liefde welteverstaan. Enkele jaren terug maakte ik kennis met de Britse komische reeks ‘Love Soup’. In de eerste serie volgde je Alice (Tamsin Greig, die je misschien wel kent van ‘Black Books’ of ‘Green Wing’), een gerante van een cosmeticawinkel, in haar eeuwige zoektocht naar de perfecte partner. Die perfecte partner was in de eerste serie zonder haar medeweten plagerig dicht in de buurt en kreeg een rolletje in de vorm van Gil (Michael Landes).

In de tweede reeks gaat Alices zoektocht gewoon door, maar is Gil van het toneel verdwenen en staan de spotlights vollen bak op Alice, en ook wel haar twee prettig gestoorde winkelmeisjes Cleo en Milly. Het ontbreken van die ene perfect match waar je als kijker van afweet, maakt de boog misschien wat minder gespannen, maar daardoor ligt de aandacht net nog meer op de humor: vaak een tikkeltje absurd met als vaste ingrediënten gênante situaties en de meest hilarische liefdesavonturen die vaak in een soepje uitdraaien.

Je kan de tweede helft van deze charmante serie elke dinsdagavond op Canvas bekijken. Alvast al mijn favoriet tv-halfuurtje van de week!

http://programmas.canvas.be/category/love-soup/