Designer toys, nog zo’n missie waar vooral de boyfriend in geïnteresseerd was tijdens onze trip naar New York, maar ik moet eerlijk toegeven: ik heb me ook wat laten gaan. De Big Apple heeft enkele winkels waar je exclusieve en bijzondere designer toys op de kop kan tikken, en uiteraard vind je er voldoende materiaal om je reeds bestaande collecties uit te breiden.

Myplasticheart (Bowery)DSCN0208DSCN0209DSCN0210

Toy store en gallery staat er te lezen. De webshop van dit winkeltje zag er al aanlokkelijk uit en binnenin was het voorwaar een ware toy heaven, mét wisselende exposities aan de muur. Hier ook opgemerkt dat houten designer toys blijkbaar aan een opmars bezig zijn, in de States althans. Voeg daar nog eens aan toe dat deze shop gerund wordt door een sympathiek koppel met schattig hondje en: we have a winner!
http://www.myplasticheart.com

Zakka (Dumbo, Brooklyn)DSCN0839

“Ze zullen misschien iets van toys hier hebben,” zei ik voor we binnen gingen. Ik had deze winkel genoteerd als een designerboekenwalhalla (wat klopte: fotografie, grafisch design, mode, … een enòrm aanbod!) met een nadruk op Japanse cultuur (Yep, Japanse exemplaren te koop). Maar blijkbaar mag je daar ook nog kasten vol indrukwekkende designer toys bij rekenen (waaronder ook exclusieve Japanse exemplaren). Inclusief grappig gebrekkig Engels sprekende Japanse verkoper en een kunstenares die live aan het tekenen was in de winkel. Helaas: foto’s binnen niet toegelaten.
http://www.zakkacorp.com

Toy Tokyo (Bowery)DSCN0232

Over the top, zo kan ik deze winkel het beste samenvatten. Veel superhero stuff, zowat elke tv- of tekenfilmfiguur denkbaar kan je er kopen én je vindt er designer toys en bijhorende gadgets in hòpen. Hòpen, zeg ik u!
https://www.toytokyo.com

Kid Robot (SoHo)DSCN0298DSCN0297

Tsja, hoe konden we deze flagship store overslaan? Ah, en er waren solden! Resultaat: met meerdere shopping bags buiten gestapt. En toch leek Kid Robot dan minder indrukwekkend dan de hierboven vermelde shops.
http://www.kidrobot.com/NewYork.html

Yoyamart (Meat Packing District)DSCN0761

Eigenlijk eerder een soort high end kinderwinkel (lees: peperduur!), maar dan mét een hele wand vol designer toys (aan normale prijzen). Tip: ik had mijn oog laten vallen op een houten designer toy op de bovenste plank, bleek een laatste exemplaar te zijn, dus zo kon ik dat hele blind box issue omzeilen, hoezee!
https://yoyamart.com