Vinyl, dat was dan weer waar mijn wederhelft naar zocht. Adressen genoeg, vooral in East Village, maar bij de meeste platenzaken waar je vinyl vond, waren er geen voorbeluistermogelijkheden en bleek alles op de koop toe, jawel, duur!

We hebben toch nog 3 topadresjes verzameld: komt ie!

Turntable Lab (East Village)DSCN0227

Kleiner dan verwacht, maar:
voorbeluistermogelijkheden
een mooie selectie recente titels en elektronica
voor de liefhebbers ook wat dj-materiaal te vinden
http://turntablelab.com

Record & Tape Center (Brooklyn)DSCN0589DSCN0588

Toevallig tegengekomen op onze wandeltocht door Brooklyn op de hoek van 9th Street en 5th Avenue. De spotprijsjes buiten lokten ons binnen. Hier opnieuw geen voorbeluistermogelijkheden, maar in deze snuisterzaak kon je nog speciale vondsten scoren aan een zachte prijs. De bizarre suggesties (James Brown, dan moet ik je de nieuwe Bob Dylan tonen!) van de nauwelijks verstaanbaar mompelende eigenaar namen we er graag bij.

Academy Annex (Williamsburg)academyannex

Naast rock ook een goede portie jazz, funk en soul te vinden én voorzien van voorbeluistermogelijkheden. Vriendjelief was aan het pruilen dat hij mààr een uurtje hier had kunnen rondlopen. Tot bij de oorspronkelijke vinyl winkel in Manhattan zijn we niet geraakt. foto: Ian J. op Yelp
http://www.academy-lps.com

En dan nog de andere adresjes, op eigen risico te bezoeken, met ofwel een encyclopedisch muziekgeheugen, ofwel een dikke portemonnee, bij voorkeur beide:

http://www.othermusic.com
http://www.goodrecordsnyc.com
http://www.gimmegimmerecords.com 
Tropicalia in Furs
A-1 Records
http://www.bleeckerstreetrecordsnyc.com
Earwax Records

http://dopejams.net