Even zaten we met de handen in het haar: waar moeten we de volgende keer naartoe na een droomcitytrip als New York? Wat kan er daar nu nog tegenop? Tokyo, ja, dat staat op het verlanglijstje, maar da’s voor als we eens écht geld over hebben (niet meteen dus…).

Ondertussen al wat afgekickt van de Big Apple, alhoewel ik stiekem nog eens durf te fantaseren dat ik in de metro richting Brooklyn zit in plaats van op de bus naar Kortrijk om het dagelijkse leven wat aangenamer te maken.
En ja hoor, het antwoord waarheen de volgende citytrip moest, bleek even simpel als deze poster van Fieldtrip: Paris! Een weekendje. Zaterdag shoppen. Zondag rommelmarktje en waarschijnlijk nog een museumbezoekje. En flaneren uiteraard.

De voorbereiding is begonnen en de vragen beginnen: hoe het maximum uit één dag shoppen halen zonder blaren? Is Merci in Le Marais eigenlijk wel de moeite waard? Ons favoriete vinyladresje in Parijs blijkt gesloten, welke platenzaak zal ons troost bieden? Welke rommelmarkt is nu de beste? Welke tentoonstellingen mogen we niet missen?

Tips altijd welkom!