scan-papasplannetjes-2-RGBNeurotisch, zo kan je me vaak wel noemen. Ik ‘plan’ graag. Als ik op citytrip ga, zou ik al restaurants op voorhand durven boeken. We hebben geen gps, maar bij een autorit laat ik niets aan het toeval over en vertrek ik pas als ik een van buiten geblokte wegomschrijving bij de hand heb (voor als ik een detail vergeten ben). Lijstjes maken van boodschappen, van to do’s op het werk, zelfs van dromen…

En dan vroeg auteur Koen D’haene of ik geen zin had om zijn nieuwste kinderboek te illustreren. We deelden dezelfde gemeente als woonplaats en hadden al wat gekeuveld op artistieke evenementen, in de bibliotheek, … Euh, dat stond niet echt in mijn plannen, en aangezien mijn tussendoorjob volop richting stresshoogtepunt afstevende, vroeg ik even bedenktijd. Even kijken of ik het kon inplannen.

Met een beetje aanporrende hulp van een goede vriendin (you know who you are) besloot ik ervoor te gaan en te zien waarheen het me leidde… zonder te gedetailleerd te plannen. Wat begon met een vraag, resulteerde in het lezen van een boek, schetsen, schetsen werden goedgekeurd, schetsen werden net gezet. Kaft moest er komen. Samenzitten met de uitgever. Aanpassingen, proefdruk, aanpassingen kaft, en over exact twee weken is hij er dan: ‘De plannetjes van papa’. Koen D’haene schreef vier grappige verhaaltjes voor kinderen vanaf 7 jaar over Siemen die van kleine zaken levensgrote problemen maakt. Maar ook over een papa die zijn zoontje altijd ter hulp snelt, met stomme plannetjes, vindt Siemen, maar ze helpen wel. En ik? Ik tekende maar wat.
Nee, serieus, Koen plande in feite zo goed als alles (dank je, Koen!), en ik liet hem begaan en ging mee in zijn plannetjes.

Siemen-en-papa-RGB

Op zaterdag 25 april, Kinderboekendag, stellen Koen en ik ‘De plannetjes van papa’ voor in Standaard Boekhandel Menen en Wevelgem en kan je voor het eerst het boek besnuffelen (sorry, ik ben een boekenruiker) en doorbladeren. Kom gerust eens langs. En als ik wat zenuwachtig lijk of met mezelf geen blijf weet: ik had dit allemaal niet gepland.

Cover-plannetjes-van-papa-RGB