Eindelijk, deel 2 van de Berlijnse vintageadresjes, met deze keer de nadruk op tweedehandskledijparadijsjes:

Zonder een bordje op de stoep van de Bergmannstrasse (in de wijk Kreuzberg 61) hadden we Colours waarschijnlijk nooit gevonden (je moest via een binnenpleintje en dan nog eens trappen op), maar eenmaal binnen was het moeilijk om terug buiten te geraken uit deze gigantische ruimte vol vintage stuff. Voor mensen die graag tussen hopen kledij graaien…

Colours
Net zoals Colours maakt Made in Berlin (tussen alle grote merken à la Diesel, Vans, COS in Mitte) deel uit van Kleidermarkt, die verschillende vintageadressen overkoepelt. In Made in Berlin hangt alles heel wat netter volgens kleur en vind je een betere selectie, dus ideaal voor vintagegroentjes en ordefreaks. Deed mij een beetje denken aan Episode.

Made in Berlin
Schoenen, schoenen, schoenen en … schoenen! Jumbo Second-Hand is hét mekka voor de schoenenfetisjist, te vinden in de wijk Kreuzberg 36. Hier vind je een duizelingwekkende hoeveelheid schoenen in alle vormen, geuren en kleuren, van laarsjes tot pumps, van stiletto’s tot moonboots. Op eigen risico!

Unlike over Jumbo Second-Hand
Tragfläche in de Papelallee (Prenzlauer Berg) is een héél erg budgetvriendelijke tweedehandswinkel (van aan de etalage zou je denken van niet, maar eerlijk waar!), maar hier hebben de mannen een streepje voor want vooral het aanbod herenkledij was interessant. Ik had een arm vol herenbroeken vast (wie niet waagt…), maar daar bleek (snif) geen enkele van te passen.

Tragfläche
In de Oderbergerstrasse, ook in Prenzlauer Berg, vind je de ene vintage winkel na de andere, maar zelf was ik hier ietwat teleurgesteld. De selectie liet dikwijls te wensen over (nogal veel carnavaleske spullen gezien) en al te vaak stootte je op afgedragen en te warm gewassen H&M’ekes. Waarschijnlijk de verkeerde dag gepasseerd, denk ik dan…