Zo voelde het toch aan na slechts één uur slaap en een zware stortbui over ons hoofd zodra we België terug binnenkwamen. Worldwide Festival was voor de tweede keer op rij wel zaaaaaluuuug.

Oké, behalve dan dat maar liefst drie headliners met de hoofdletter H afgezegd hadden (Gil Scott-Heron, Flying Lotus én Joy Orbison, snif snif): zwaar ziek, voedselvergiftiging en onbepaalde oorzaak naar het schijnt… Enfin, ik wens ze in elk geval veel beterschap.

Gevolg: de line-up deftig door elkaar geschud. Die neigde al snel naar eerder dancegericht (Laurent Garnier als vervanger zat er misschien voor iets tussen). We misten de relaxte soul- en jazzmood van vorig jaar wel wat, maar aangezien we niet vies zijn van wat boenke boenke hebben we ons alsnog rot geamuseerd. Enige teleurstelling was Gonja Sufi, de nieuwste Warptelg die ongelooflijk gehypet wordt. Zijn optreden deed me denken aan een mislukt hiphopoptreden dat op den duur eerder naar een antidrugscampagne neigde. Nu, misschien snàp ik zijn muziek gewoon niet, in dat geval: mijn oprechte excuses aan alle fans.

Maar gelukkig was er nog genoeg sfeer, sfeer en sfeer en o ja gorgeous people, zon, zee, strand en goede muziek voor een supervakantie.

http://www.worldwidefestival.com