Of ik ook in opdracht teken. Die vraag krijg ik af en toe wel al eens. Wel, eerlijk gezegd vind ik dat best fijn. Waarschijnlijk omdat ik (ha) nog niet al te veel opdrachten gekregen heb. Nee, een opdracht kan best een goede uitdaging zijn, al was het maar om te testen waar mijn hersenkronkels mij heen voeren binnen een bepaald kader.

Een wedstrijd met een opdracht leek me dus wel iets, vooral als het thema ‘kids character creation’ is. Tigerprint, de Britse design studio die kaarten en cadeaupapier voor Marks and Spencer ontwerpt, organiseert maandelijks een wedstrijd, met deze maand bovengenoemd thema.

De opdracht: ontwerp een kaart met een menselijke figuur gericht op jongens of meisjes tussen 8 en 12 jaar. Bladerend door mijn schetsboek besefte ik dat ik veel tekeningen heb die nog net iets jonger geöriënteerd zijn (besefte ik voorheen om één of andere reden niet).
Eén ontwerp dat ik al had, leek me geschikt: eigenlijk het allereerste dat ik ooit in Illustrator gemaakt heb, een vette knipoog naar Alice in Wonderland (weliswaar ietsje getweakt voor de opdracht).

wonderland

De big birthday hug creëerde ik speciaal met deze opdracht voor ogen. De potloodlijnen wou ik behouden, ook al dacht ik dat dit misschien té illustratie zou aanvoelen om commercieel te zijn. Maar hey, hart won van hoofd.

abigbirthdayhug

De skateboardende jongen was, wel ja ‘t resultaat van piekeren waar jongens tussen 8 en 12 toe aangetrokken konden zijn. Ik heb er dàgen aan zitten sleutelen qua inkleuring om uiteindelijk alles overboord te gooien en terug te keren naar eenvoud: potlood en een simpel patroon.

Skaterboy

Of er een winnaar tussen zit weet ik pas in juni… De inzendingen kan je via deze link eens bekijken. Maar misschien hebben jullie al een voorkeur?