img008Of ik geïnteresseerd was in interieurtijdschriften uit de jaren ’70 en ’80? Natuurlijk! Na het uitpluizen van 2 uitpuilende shoppingtassen, grauwe vingers en de wetenschap dat er nog een slordige 20-tal tassen konden volgen, was het enthousiasme al wat getaand. Al was het maar om mijn uit de hand gelopen knipselmappen toch nog enkele centimeters te sparen.
Niettemin was het grappig om te zien hoe tijden veranderen. De term accentmuur was duidelijk nog geen modewoord in de jaren ’70: leuk behangetje? Dan plakken we die toch op alle 4 de muren én het plafond? Keukens in alle kleuren die je maar kan bedenken, zo ook badkamers, oh en liefst nog een naakte dame tussen het schuim in het bad droppen, goed voor de verkoopcijfers.

En ook het besef dat een badkamer hebben nog niet zo vanzelfsprekend was in die tijd. Waar iedereen nu droomt over inloopdouches, sauna’s en jacuzzi’s, was het toen al duidelijk een groot geluk als je een aparte badkamer had en niet op keuken of tobbe moest vertrouwen voor de dagelijkse hygiëne.

Getuige deze ‘slimme’ oplossingen die ik toch even wou delen met jullie. Een wastafel en uitklapbare douche ineen in de slaapkamer (waarvan de vloer bekleed is met trendy tapis plein uiteraard)! Of een futuristische douchekabine naast de oven! Luxe toch?img007