Oh goody, een fictieve opdracht in de cursus patroonontwerp! Creëer een patroon voor een sjaal rond het thema ‘celebration’, geschikt voor professionele vrouwen tussen de 30 en 45 jaar.

Stap 1: schetsboek uithalen. Strikken (te kinderachtig), vuurwerk (mja, iets te abstract) en vlaggen (tgoh) verschenen, maar ik besloot om voor lampionnen te gaan.

De eerste kleurencombinatie die ik uitprobeerde, voelde heel goed aan… voor een kinderkamer. Oeps!

Kids lampoons Lemon Lizzie

Oké, ‘professioneel’… is gelijk aan subtiel? Ik probeerde eerst wat paarstinten, maar die waren mij toch net iets te flets en slaapverwekkend, dus ging ik uiteindelijk voor deze versie: een avondlijk feestje, met wat kleur en sfeer, maar niet té zotjes (althans niet in mijn kleurenhersenen). Wat denken jullie, geschikt voor de werkvloer?

Lampoons Lemon Lizzie