Een tongbreker van een titel heeft dit leuk filmpje uit 1996. Ik had hem ooit eens (lang lang geleden, ergens in de nineties) op tv gezien en was uitermate gecharmeerd door deze prent van Cédric Klapisch (de man achter ‘l’Auberge espagnole’). En eureka, op het moment dat ik al nauwelijks geloofde dat ik die ooit nog ergens zou vinden, heb ik hem op dvd gescoord!

Chloé vertrouwt haar kat aan de zorgen van een buurvrouw toe terwijl ze op reis is. Als ze terugkeert, blijkt het beestje verdwenen. Het begin van een zoektocht naar haar geliefde huisdier, die vooral haar ogen opent voor de Parijse buurt waarin ze woont én haar bijzondere buren.

Voor mij was het één van de eerste cinematografische tranche de vie-ervaringen en bijgevolg in mijn ogen heel bijzonder. Ondertussen zijn we het genre wel al wat gewoon, maar ‘Chacun cherche son chat’ blijft een leuk, onderhoudend filmpje met een hoog feel good gehalte. Te proeven!

(navragen bij uw lokale dvd-verkooppunt is op eigen tongrisico)