big%20ben%20fiep%20westendorp2Fietsen en regen, het is een combinatie die ik altijd al heb gehaat. Daarnet kwam ik druipend als een zeemeermin thuis door 5 luttele minuutjes door een wolkbreuk gefietst te hebben. Net nu ik me voorgenomen had om dat stalen ros weer te gebruiken om dagelijks meer dan 14 kilometer af te leggen.

Tijd voor een oproep dus: weet iemand waar een mens GOEDE fietsvriendelijke regenkledij kan aanschaffen? En dan bedoel ik geen flutregencape (heb ik al) of quasi nutteloze kawees. Nee, dan bedoel ik het soort waarbij water gewoon van de stof glijdt in plaats van genadeloos op te zuigen, het soort dat de belofte waterdicht te zijn ook echt inlost. Ik denk aan een cape of jas (oversized is toch ‘in’, right?) die ik eenmaal de vriestemperaturen aanbreken boven mijn warme winterjas kan aantrekken als ik dat wil. Ik denk aan een broek die ook over de schoenen kunnen om die te beschermen. Ik denk aan iets dat eens een origineel kleurtje mag hebben in plaats van khaki (het mag dan nog ‘on trend’ zijn momenteel, khaki vind ik maar een blah kleur). Ik heb tot nu toe vergeefs gezocht, wat vreemd is. Als fietsen de laatste jaren een groeiende graad van hipheid heeft verworven, waarom is dan nog niemand op het idee gekomen om leuke, degelijke fietsregenkledij te ontwerpen?

Of, als ik geluk heb, ben ik er gewoon nog niet op gestoten, weet het mij dan alsjeblieft te zeggen. Zal waarschijnlijk aan al die zure regen in mijn ogen liggen…

illustratie: Fiep Westendorp