Onlangs heb ik ‘Easy Virtue’ gezien, een film van Stephan Elliott die zich ergens eind jaren ’20, begin jaren ’30 afspeelt. John Whittaker, een telg van een Britse adelijke familie brengt zijn kersverse bruid mee naar huis, Larita (een ontwapenende Jessica Biel), een Amerikaanse met een zwak voor autoracen en tot overmaat van ramp nog eens een weduwe ook. Genoeg voer voor heel wat botsingen tussen Larita en de familie Whittaker. Een leuke komedie zonder meer, lekker ontspannend, maar wat mij vooral voor het scherm gekluisterd hield waren de prachtige kostuums.

Veel superleuke klokhoedjes natuurlijk met bijhorende golvende korte kapsels eronder, maar vooral Larita’s broeken hadden een heel erg hoog hebben!-gehalte. Lekker wijd en met een hoge taille. Het was een ware lijdensweg om wat treffelijke foto’s te vinden hiervan, maar toch enkele om een idee te geven:

Broeken kenden een stijging in populariteit dankzij de garçonnes in de jaren ’20 en werden een waar symbool voor gelijke rechten voor vrouwen. Actrices als Katherine Hepburn, Greta Garbo en Marlene Dietrich maakten deze pantalons met hoge taille en wijde broekspijpen tijdloos stijlvol. Ik verkies deze prachtexemplaren zonder verpinken boven gelijk welk skinnyding!


jaren ’30 patroon op sovintagepatterns.com

Katherine Hepburn
Greta Garbo (door Cecil Beaton)

Marlene Dietrich


Easy Virtue