Jonas en Laurence kwamen naar me toe met een duidelijk plan voor het geboortekaartje van hun zoontje Emiel. Ze wilden graag een ander gezinslid in de spotlight zetten op het kaartje: meet Juul, hun hangoorkonijn.

Juul mocht zo realistisch mogelijk op het kaartje komen. Ook hadden Jonas en Laurence graag nog een baby-elementje erbij, maar bij onze bespreking kon niemand op iets specifieks komen. Ik nam enkele foto’s van vrolijk rondhuppelende Juul en ging thuis aan het schetsen.

Daar kwam ik onder andere op de konijnenrammelaar. Die mocht op het kaartje samen met konijn Juul, liefst in vol ornaat afgebeeld.


Ik weet niet of de tekenaars onder jullie dat ook hebben, maar doordat ik rechts ben, is het voor mij gemakkelijker om – als ik mensen en dieren in profiel moet tekenen – die naar links gedraaid te tekenen. En dat was nu net de kant die Juul weigerde te poseren toen ik op bezoek was, de divo.Gelukkig kon Jonas bovenstaande foto nog thuis nemen. Hierop baseerde ik dan ook mijn uiteindelijke illustratie.
Aanvankelijk dacht ik om met verf aan de slag te gaan, maar na een aantal uren worstelen stak ik verfborstels en -tubes terug weg. De details van de potloodtekening gingen te veel verloren en uiteindelijk besloot ik om de tekening gewoon digitaal in te kleuren. Na eindeloos veel kleurlaagjes in Photoshop kreeg ik konijn Juul in al zijn glorie op het kaartje, klaar om Emiel te verwelkomen. Welkom op de wereld, Emiel!