Feestdag, en een foor naast onze deur. Dat vraagt om de deur uit te gaan, dachten we zo, en nee, niet richting foor. Richting Budafabriek in Kortrijk, want daar kan je nog tot 9 juni de fototentoonstelling Aller Retour bezoeken: werken van Belgische, beter nog, Kortrijkse fotogiganten Carl De Keyzer, Stephan Vanfleteren en Bieke Depoorter. Dat het de moeite was, en dat elke fotograaf op zijn eigen manier een sterke indruk op ons netvlies heeft achtergelaten, verklappen we graag.

De ontroerende intimiteit van Bieke Depoorters foto’s die me al eerder op deze blog wist te raken.
 
Bieke_DEPOORTER_01

De imposante grootsheid en oog voor detail en compositie in Carl De Keyzers ‘Moments before the flood’.

carldekeyzer

Letterlijk binnenwandelen in het werk van Stephan Vanfleteren: een constructie van uitgaves van ‘Façades & vitrines’ en de schoonheid in vergane glorie bewonderen.

DSCN1131faades-amp-vitrines_1364131166_9

Nakaarten bij een koffietje in Café Retour en beseffen dat we geen favoriet kunnen of willen aanduiden van de fotografen, alle drie waren ze op hun eigen manier even straf.
DSCN1133DSCN1134

En als dessert nog eens naar de gratis duotentoonstelling van Athos Burez en Titus Simoens kuieren in de paardenstallen van het Broelmuseum. Twee jonge fotografen in dialoog: van wie zou welk werk zijn? Doet het er eigenlijk toe als de sfeer versmelt en de foto’s elkaar net versterken?athos
titussomoens

A well spent afternoon, noemen we dat, en enkele uurtjes minder foorlawaai.