Parijs in 2 dagen, minder dan 2 dagen zelfs. Veel te weinig tijd, noem ik dat. De bezienswaardigheden (Louvre, Musée d’Orsay, Centre Pompidou, Montmartre, Quartier Latin, …) hadden we op een vorige trip jaren geleden al eens gedaan, dus de keuze voor dag 1 was simpel: shoppen! Gemakkelijke sloefkes, check. Metroticket, check. Research, adresjes, openingstijden, check. Houd je schrap voor een rollercoaster genaamd dag 1.

12h – Artoyz
DSCN1156DSCN1157Hét adres bij uitstek voor designer toy freaks zoals mijn wederhelft. Toys, toys, toys! Hier en daar waren er ook wat ‘blind boxes’ niet meer zo ‘blind’, maar al opengemaakt: ideaal als je écht je verzameling wil vervolledigen dus. Artoyz heeft ook zijn eigen vinyl toy series, dus enkele ‘speciallekes’ vallen er wel te scoren. De tijdelijke tentoonstellingen in de kelder krijg je er gratis bij.

http://www.artoyz.com

13h30 – Kiliwatch

DSCN1165DSCN1166Vintage heaven. Killiwatch blijft de referentie voor hopen vintage kledij, netjes opgedeeld in kleurenschema’s en dat op een (vooral naar Parijse normen) uitzonderlijk grote oppervlakte. Misschien een beetje een open deur intrappen, maar dit blijft een goed adresje en we passeerden er toevallig, dus dan moet je toch eens binnen om te gaan snuisteren.

http://espacekiliwatch.fr

13h52 – l’Illustre Boutique

DSCN1170Dit kleine winkeltje is volledig toegewijd aan hedendaagse illustratie: ingekaderde illustraties, bedrukte tassen, kaartjes, schriftjes met – uiteraard – mooie illustraties. Charmant!

http://lillustreboutique.over-blog.com

14h17 – My Electro Kitchen

DSCN1172Aangezien we toch in de buurt waren, toch eens gaan piepen aangezien dit een favoriet was op onze vorige trip naar Parijs. Maar helaas, bij deze bevestigd: definitief gesloten. Boehoe!

15h06 – The Impossible Project

DSCN1179Een regenbui joeg ons een klein winkeltje binnen dat voorwaar de grot van ali baba bleek. Toen Polaroid definitief de productie van zijn befaamde instantcamera’s stopzette, zetten de mensen achter The Impossible Project alles in het werk om nieuwerwetse camera’s en filmvellen te maken. Wij hebben nog een origineel toestel thuis staan die we ooit op een rommemarkt op de kop tikten, dus moest ik wel van de gelegenheid gebruik maken om wat fotovellen te kopen om eens te testen of die wel nog werkt. Waar regen niet al goed voor is!

http://www.the-impossible-project.com

16h45 – Monsieur Poulet

DSCN1190De winkelruimtes in Parijs vallen meestal enorm klein uit. Zo ook bij Monsieur Poulet. Hier moet je zijn voor T-shirts en hoodies van biokatoen voor hem, haar en kleine uk. Monsieur Poulet organiseert wedstrijden voor grafici. De winnende ontwerpen worden gedrukt op de producten en hopla, je loopt rond met een originele illustratie aan je lijf!

http://www.monsieurpoulet.com

16u59 – Bird on the Wire

DSCN1194Alles wat je niet nodig hebt, maar altijd al hebt willen hebben: hét adres voor originele cadeautjes, gadgets waarvan je gaat gniffelen, juweeltjes, hebbedingetjes. Enfin, je weet niet waar eerst kijken. My cup of tea! Met een volle tas extra gewicht als resultaat.

http://www.suicidalshop.fr

17h54 – Le silence de la Rue

DSCN1197Platenwinkel naar het principe ‘een beetje van alles’. Wel een nors heerschap aan de winkeltoog die voorbeluisteren interpreteert als de plaat voor de volledige winkel opleggen. Als je weet wat je wil, moet je misschien eens binnenspringen dus. Zoniet. Euhm… niet.

http://nl.yelp.be/biz/le-silence-de-la-rue-paris

18h29 – Sessùn

DSCN1200Dit Franse merk maakt watertandend mooie kledij. Ik ben een sensitieve freak als het op fashion shoppen aankomt en qua stoffen ben je hier zeker van een enorme sensatie. Ook in de portemonnee… Voor als je jezelf écht eens wil verwennen dus.

http://sessun.com

18h56 – Souffle Continu

DSCN1204Een veel aangenamere plaatjesshoppensfeer dan in La Silence de la Rue. Ook hier opnieuw een aanbod dat alle kanten uitgaat en niet echt in één iets specialiseert. Voor elk wat wils, laat ons zeggen. Correcte prijzen én voorbeluistermogelijkheid van vinyl, weliswaar mits beschikbaar op cd.

http://www.soufflecontinu.com

20h – Palais de Tokyo – Tokyo Eat

DSCN1207DSCN1208DSCN1209DSCN1217Van al dat shoppen krijgt een mens al eens honger. Al ooit eens getest en goedgekeurd, dus hadden we al op voorhand gereserveerd om terug in het kunstige decor van Tokyo Eat te dineren.
Voordeel 1: het museum waarin Tokyo Eat is ondergebracht blijft tot 0u open, dus een bezoekje kan zowel voor als na de maaltijd.
Voordeel 2: er is ook een museumshop met een uitgebreid aanbod kunst- en designboeken.
Voordeel 3: het eten is er bedrieglijk simpel, maar vooral een smaaksensatie en daardoor toch die extra Euro’s waard.
Voordeel 4: ondertussen word je ook nog eens op goede muziek getrakteerd door een dj, mits die nog boven het gekwebbel van de Parijse bobogemeenschap uitkomt.
Nadeel: vegetarisch? Dat kennen ze hier niet.
Tip 1: probeer de sapjes, die zij helemaal hun dada: mijn appelseldersapje was ronduit heerlijk.
Tip 2: bestel zeker een dessert, ze tillen je maaltijd nog een niveau hoger.

http://www.palaisdetokyo.com/fr/lifestyle/le-tokyo-eat