Tussen Soho en Covent Garden in ligt Seven Dials. Van aan het Seven Dials monument waaieren verschillende straten in stervorm uit, en deze straten zitten volgestouwd met leuke winkeltjes. Surfend naar de site heb ik gemerkt dat ik nog ruim de helft gemist heb, aaargh, dus neem ruim de tijd om hier wat rond te kuieren. Naast vintage shops, vind je er hippe ketens als Urban Outfitters, Mango en Diesel, hopen sneakerstores, maar onze missie was vooral gericht op toys toys en nog eens toys.

Designer toys, that is. En als je het over designer toys hebt, kan je niet om Kidrobot heen, het walhalla voor designer toy verzamelaars, zeg maar, en dan vooral voor diegenen (zoals ondergetekende en boyfriend) die zwaar fan zijn van het merk.
In Seven Dials vind je maar liefst 2 winkels van Magma, één voorbehouden voor stapels designgerelateerde boeken en in ons Belgiënlandje moeilijk vindbare tijdschriften. In de andere winkel vind je allerhande leuke gadgets, designobjecten en papierwaren.
Forbidden Planet is dan weer een must-see voor de nerds onder ons: alle tv-en filmgerelateerd verzamelgoed (van Star Wars tot Family Guy) kan je hier in één shopping spree scoren, maar ook… jawel, designer toys.

Om winkelen op een lege maag te vermijden, moet je zeker eens Food For Thought binnenstappen, een klein vegetarisch restaurantje waar de locals elkaar verdringen voor een plaatsje. En – niet onbelangrijk – budgetvriendelijk!
Artbox is dan weer een adresje met een Aziatisch tintje: hier moet je zijn voor schattige snuisterijtjes. Deze kawaiicorrectietape kon ik gewoonweg niet laten liggen.Even verderop in Charing Cross Road krijg je al helemaal de indruk dat je in een ander werelddeel beland bent. Bezoek zeker eens nummer 55-57 van de Chinatown Market als je graag overspoeld wil worden door Japanse en Chinese prullaria.

Op onze jacht naar designer toys zijn we uiteindelijk uitgeweken richting Soho, waar Playlounge bewees een adresje te zijn dat een omwegje waard was.
En nu we toch in de buurt waren, meteen ook even de winkel van Lazy Oaf bezocht: ik was een ietsiepietsie teleurgesteld, want het winkeltje was veel kleiner dan verwacht en bijgevolg hadden ze verre van de volledige grappige kledij- en accessoirecollectie van het gelijknamige merk in voorraad, maar daarvoor heb je dan weer hun webshop, hoezee!