Ben je vinylliefhebber en ben je in Londen, dan moét je gewoon Soho bezoeken: zowat alle gerenommeerde Londense platenzaken liggen hier namelijk in één woonblok verzameld. Voor een overzicht van de beste vinyladressen, surf je best naar The Most Influential (met dank aan Spectrum!).

Onze persoonlijke topper was Phonica, een platenzaak met een heel breed vinylaanbod, maar je kan er ook een uitstekende selectie cd’s vinden. Dit is geen vinylstore waar je één bepaald genre op kan kleven, maar dit maakt alles natuurlijk des te interessanter. Het personeel is er supervriendelijk en behulpzaam én er is een loungehoekje waar je even een tijdschriftje kan lezen.
Wil je nog die ene Souljazz Records plaat vinden? Dan moet je bij Sounds of The Universe zijn, de platenwinkel van het label in kwestie. Hun aanbod soul, jazz, funk en roots is overigens ook zwaar de moeite.
Ik dacht dat ik behoorlijk wat andere winkels zou aantreffen in Soho, maar de wijk bleek voor de rest vooral één grote verzameling Aziatische restaurants te zijn. Dé place to be dus als je zin hebt in sushi. Wij reserveerden bij Inamo, een restaurant in hartje Soho met een Aziatisch getinte keuken, waar je je bestellingen via touchscreen op je tafel maakt. Geen gedoe dus met obers en heel wat fun! Je kan zelfs je favoriete tafelachtergrond selecteren of via een webcam in de keuken piepen.
Vinylshoppen kan trouwens perfect gecombineerd worden met wat good old fashion shopping, want Oxford Street, dé grote winkelstraat van Londen, ligt maar een zuchtje ver. En als er één winkelketen is die je toch eens moet gedaan hebben als je de plas oversteekt, dan is het wel Topshop, zowat de Zara en H&M ineen, maar dan met nòg meer oog voor wat er zich op de catwalks afspeelt én minder kans dat er in België kopietjes van je aankopen rondlopen.
Veel torenhoge hakken gespot ook. Uhm, slutty chic? Enkele zeldzame pientere meiden kwamen er toch nog wonderwel mee weg. Tot mijn opluchting ook veel sneakers onder jurkjes (speciale combi, maar wérkte) gezien. Nu, met alle kilometers die je alleen al in een wijk als Soho aflegt, niet meer dan logisch eigenlijk.