Filosofie en shoppen, wie had ooit gedacht dat dat te combineren viel? Nu ja, laat ons zeggen dat de nadruk niet bij het shoppen ligt bij dit winkeltje, maar het was toch één van de meest fascinerende zaken die ik binnengestapt ben tijdens mijn tochtje door Londen.

Eigenlijk is The School of Life een sociale onderneming die goede ideeën voor het dagelijkse leven wil aanbieden. Binnenin vind je tal van gewéldige boeken die alle mogelijke levensvragen oplossen, posters met songteksten van wereldbefaamde groepen die plots filosofischer dan ooit klinken, maar vooral veel leuke ideetjes (het spaarvarkentje met chocolademuntjes en de scrabbleboodschap aan het gastenboek waren mijn favorieten) en een superlieve verkoopster die ons meteen een cakeje aanbood (kon niet meer mislopen zo).


En het beste moet nog komen: je kan er ook lessen volgen: van ‘How to find a job you love’ tot ‘How necessary is a relationship’. Maar er zijn ook sessies met artiesten en wetenschappers ( ik noem maar enkele: ‘Photographing London with Nick Turpin’ of ‘A voyage in epicuriosity with Jenny Linford’) en Conversation Dinners en Breakfasts (‘A fry-up with Jack Kerouac’ of ‘Drinks with Sigmund Freud’).

O ja, en het is ook simpelweg een zalig winkeltje natuurlijk!

http://www.theschooloflife.com