Shoreditch is zo’n buurt waar vintageboetieks, handmaakadresjes en originele kleine zaken elkaar verdringen. Ze hier allemaal opnoemen is onbegonnen werk, maar noteer zeker dat een tochtje langs Sclater Street, Cheshire Street en het noordelijke gedeelte van Brick Lane (ook het gedeelte boven Bethnal Green Road, dat ik jammer genoeg gladvergeten ben door oververmoeidheid) zwaar de moeite lonen.

Toch al even enkele adresjes die mij bijzonder zijn bijgebleven:

Naast Lik + neon kon je dankzij zijn knaloranje gevel nauwelijks kijken. Handmaakmoois, platen, opzichtige t-shirts, als het maar zot en poppy was, kon je het hier vinden. Geef zeker de ettelijke katten die zich knus geïnstalleerd hebben tussen al dit leuks een aai over hun bolleke, maar pas op dat je ze niet helpt in hun ontsnappingspogingen richting buitenwereld.
Ella Doran combineert digitale fotografie met textieldesign om een breed gamma aan functionele producten te creëren. Van onderzetters tot kussens, van behangpapier tot paraplu’s, alles heeft er steevast een kleurrijke fotoprint. Een winkel met hoog cadeautjesgehalte!
Dat de oprichters van Shelf een voorliefde voor illustratie, prints en patronen hebben, is meteen duidelijk als je dit winkeltje binnenstapt. Hopen leuke boekjes, papierwaren en verder veel prachtdesign met een vette knipoog richting Scandinavië.Ook de strakke en kleurrijke designobjecten die je in Mar Mar Co. kan scoren doet zwaar Scandinavisch geïnspireerd aan. Niet altijd even goedkoop, maar alvast een streling voor het oog!
Bij @work vind je alleen maar juweeltjes, juweeltjes en nog eens juweeltjes. Alles van de hand van onafhankelijke ontwerpers. Van betaalbaar tot prijzig, van flapper girl hangers tot space invaderbroches, van potloodoorringen tot konijnenringen, hier weet je niet waar eerst kijken!
All apologies dat ik geen vintage-adresjes uitgelicht heb, maar het waren er echt zo overweldigend veel dat ik meer bezig was met de rekken te doorzoeken dan met visitekaartjes te verzamelen, dus ik kan alleen maar zeggen: spring zoals ik het ene vintagewinkeltje buiten om het andere weer in te duiken als je ooit in Shoreditch geraakt!