Maak eens ongevraagd een illustratie bij een artikel. Daarmee is alles begonnen. Om mijn portfolio uit te breiden op vlak van redactionele illustraties, vroeg ik aan vrienden om mij geïllustreerde artikelen door te sturen – maar dan ZONDER de illustratie – zodat ik er bij wijze van training zélf een tekening bij kon verzinnen. Een tip die ik onthouden had van de online illustratiecursus die ik vorig jaar volgde.

Max Manstein was één van de enthousiaste vrienden die me iets doorstuurde: geen artikel, maar een episode van de podcastreeks Dark Diaries, want die gaat ook telkens samen met een illustratie.
In aflevering 6 van de podcastreeks vertelt Jason E. Street hoe hij informatiebeveiliging van banken in Beirut testte door er in te breken en hoe dat bijna fout afliep. Een overvaller heeft niet altijd een bivakmuts aan… of wel? Dat is zowat het idee achter deze illustratie. Nieuwsgierig naar de podcastaflevering en naar de oorspronkelijke illustratie? Klik door op deze link: https://darknetdiaries.com/episode/6/